Φιλανθρωπία

«Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη» ιδρύθηκε το 2000. Ο συνολικός όγκος των φιλανθρωπικών προσφορών, ανέρχεται σε πάνω από 120 εκατομμύρια ρούβλια το χρόνο.

Μία από τις κύριες κατευθύνσεις της δραστηριότητας του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος είναι η υποστήριξη των παραδοσιακών θρησκευτικών κοινοτήτων: αποκατάσταση και κατασκευή εκκλησιών, οργάνωση προσκυνηματικών εκδρομών, υποστήριξη Ορθόδοξων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Άλλη κατεύθυνση αφορά τον κοινωνικό τομέα - υποστήριξη των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, φιλανθρωπικές δράσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της ιατρικής και του αθλητισμού.

Έτσι, μετά από την προσωπική πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη στο κέντρο του Ροστόφ χτίστηκε η Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, διεξάγεται φεστιβάλ παιδικής τέχνης «Το Πασχαλινό κουδούνισμα» για τα παιδιά από τα ορφανοτροφεία, ιδρύθηκε και λειτουργεί με επιτυχία «Η Παιδική Ακαδημία Ποδοσφαίρου προς τιμή του Βίκτορα Πονεντέλνικ», διοργανώνεται ετήσιο φεστιβάλ νεολαίας «FARSH», ιδρύθηκε ίδρυμα υποτροφιών για την προώθηση των ταλαντούχων φοιτητών, με την ενεργό συμμετοχή των διαφορετικών εθνοτήτων της περιφέρειας του Ροστόφ διεξάγονται τακτικά διεθνοτικά φόρουμ νεολαίας «Εγώ, εσύ, αυτός, αυτή – από μια χώρα, όλοι μαζί», ενώ υλοποιούνται πολλά άλλα έργα.